Actiedag imagocampagne Beste Docent

Uitgelicht op: 04-06-2018 om 16:18 in: Deelnemers

Op maandag 4 juni 2018 (11.00-16.00 uur) vindt op de Stadhuisbrug in Utrecht een actiedag plaats om het imago van docenten te verbeteren. Wat heb jij je docent (van vroeger) te vertellen?

Het is niet goed gesteld met het imago van de docenten in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat de docent is gedaald op de beroepenladder. Eén van de oorzaken is het zelfbeeld dat de docent tegenwoordig van zichzelf heeft. Om een positieve bijdrage te leveren aan het beeld dat docenten van zichzelf hebben én dat de samenleving van docenten heeft, houden ambitieuze, beginnende docenten van het traineeship Eerst de Klas op 4 juni een imagocampagne op de Stadhuisbrug in Utrecht.

Onder de noemer “Beste Docent – Wat heb jij te vertellen?” wordt aan voorbijgangers op de Stadhuisbrug in Utrecht gevraagd om mooie herinneringen aan hun docenten van vroeger te delen. Dit kunnen ze doen door een videoboodschap te maken of door bedankkaartjes aan hun favoriete docenten te schrijven. Naast deze actie loopt er een sociale-mediacampagne met onder andere filmpjes waarin leerlingen vertellen wat er zo bijzonder is aan hun docent.

Meer informatie over de campagne is te vinden op Facebook