Afscheid nemende Eerst De Klassers publiceren boek!

Uitgelicht op: 29-06-2015 om 11:51 in: Nieuws

De Onderwijstrip

Geheel op eigen initiatief en in eigen beheer hebben de trainees van tranche V een boek gepubliceerd ter inspiratie voor startende docenten, maar ook voor lezers met meer onderwijservaring. Het staat vol handige informatie en tips, humoristische anekdotes en inspirerende interviews over werken in het onderwijs. In tijden waarin de begeleiding van startende leraren veel aandacht krijgt, slaat dit boek de spijker op zijn kop.

Het eerste exemplaar van ‘De Onderwijstrip’ werd formeel gepresenteerd tijdens de Edutopia 2015 onderwijsconferentie op 12 juni jl., eveneens georganiseerd door deze Eerst De Klassers. Vanaf vandaag is het te koop via bol.com.

Van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar de IMC weekendschool. Deze school biedt aanvullend onderwijs voor jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op de weekendschool kunnen jongeren kennismaken met interessante vakgebieden als Filosofie, Journalistiek, Ondernemen, Sterrenkunde en Beeldende Kunst, via lessen van inspirerende mensen uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Een passend goed doel gekozen door deze trainees die hun hart aan het onderwijs verloren!