Nienke - 1991 - 5e Tranche

MA opleiding: Classics and Ancient Civilizations
Schoolvak: Klassieke talen

Ik had tijdens mijn studie al ervaring opgedaan met lesgeven, maar hoewel ik hier erg van had genoten was ik er nog niet klaar voor om 100% voor het onderwijs te gaan. Ik had het gevoel dat er nog meer mogelijkheden waren en dat het nog veel te vroeg was om al een beslissing te nemen. Toen ik toevallig een advertentie voor Eerst de Klas in de krant zag, wist ik meteen dat het iets voor mij was. Je wordt opgeleid tot leraar en begint al direct ervaring op te doen, maar je wordt ook in aanraking gebracht met het bedrijfsleven - een perfecte manier om meer van het onderwijs te proeven en toch mijn opties open te houden!

Ik verwacht dat ik twee zware jaren tegemoet ga. Het is immers niet niks om zomaar voor de klas te gaan staan! Bovendien doe je er nog een opleiding naast, die ook aardig wat tijd zal vergen. Ik ben er echter van overtuigd dat dit voor mij de beste manier is om kennis te maken met zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Ik hoop dat ik na deze twee jaar weet waar ik met mijn carrière naartoe wil.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”