Matthijs - 1986 - 4e Tranche

MA opleiding: Sociale Geografie
Schoolvak: Aardrijkskunde
 
Ik heb gekozen om deel te nemen aan het Eerst de Klas traineeprogramma omdat het mij een leuke uitdaging lijkt om leerlingen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en ze daarbij enthousiast te maken voor het vak aardrijkskunde. Eerst de Klas biedt een mooie kans om bezig te blijven met mijn studierichting en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling in het voortgezet onderwijs. Het leiderschapsprogramma zorgt er daarnaast voor dat ik ook de deur naar het bedrijfsleven open houd. De diversiteit van het programma is dan ook een van de belangrijkste redenen dat ik voor Eerst de Klas heb gekozen.
 
Binnen het programma verwacht ik vooral veel te leren. Niet alleen inhoudelijk, maar ook over mijzelf. Ik wil de vaardigheden ontwikkelen om een goede, inspirerende docent te worden die leerlingen enthousiast weet te maken voor aardrijkskunde. Verder verwacht ik veel ervaring op te doen met het werken in projectverband en hoop ik op deze manier mijn netwerk binnen het bedrijfsleven uit te breiden.
 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”