Nienke - 1987 - 5e Tranche

MA opleiding: Cultuurgeschiedenis
Schoolvak: Geschiedenis

Kennis overdragen, leerlingen iets uitleggen en ze zelfvertrouwen geven: daar krijg ik ongelooflijk veel energie van. Het Eerst de Klas traineeprogramma is voor mij de kans om die topdocent te worden en tegelijkertijd mijn kennis en vaardigheden in het bedrijfsleven in te zetten. De kans om in een korte tijd samen met mensen met totaal verschillende achtergronden heel veel te leren, is een kans die ik niet wil missen!

Wat ik na deze twee jaar ga doen weet ik nog niet, maar ik  het sluit het zeker niet uit dat ik bezig blijf met onderwijs. Lesgeven op een middelbare school, onderwijsmateriaal maken, een meer coördinerende rol binnen het onderwijs; ik zie het allemaal wel voor me. Maar ik laat me graag verrassen door de mogelijkheden die het bedrijfsleven biedt. Het mooie aan Eerst de Klas is juist dat je veel verschillende dingen doet. Daar moet je met een open blik ingaan.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”