Laura - 1985 - 4e Tranche

MA opleiding: Nederlandse taal en cultuur
Schoolvak: Nederlands

Ik verwacht dat het een heel intensief programma gaat worden, maar vooral dat het me ook erg veel gaat opleveren. Ik ga ongetwijfeld erg veel leren van het voor de klas staan en ik denk dat het leiderschapsprogramma me heel veel verschillende nieuwe ervaringen gaat brengen. Door al die ervaringen in de praktijk denk ik dat ik na de komende twee jaar een veel duidelijker beeld heb van wat ik wil en kan (ik merkte na het afstuderen dat ik dat eigenlijk helemaal niet wist - je doet bij zo'n wetenschappelijke studie natuurlijk ook maar weinig praktijkervaring op). Naast al het leren en ontwikkelen, denk ik ook dat we met de groep veel plezier gaan maken!

Ik heb geen flauw idee hoe mijn leven er over vijf jaar uitziet. Als het lesgeven me bevalt denk ik dat ik dan nog voor de klas sta, maar dan wel op een bepaalde manier uitgebreid. Het zou kunnen dat ik naast het lesgeven ook leerlingen help/begeleid als bijvoorbeeld decaan, of misschien geef ik ergens Nederlands in het buitenland (op de Antillen, of aan expatkinderen waar dan ook). Of ik zet de combinatie onderwijs - bedrijfsleven door en ga een aantal dagen lesgeven en een aantal dagen in een bedrijf aan de slag. Life is what happens to you while you're busy making other plans - we zullen het wel zien dus!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”