Vince - 1989 - 5e Tranche

MA opleiding: North American Studies & Sociale Geografie
Schoolvak: Engels

Eerst de Klas biedt de potentie om carrière en ambitie met idealen te verbinden. Vanuit eerdere ervaringen in de academische en politieke wereld leek mij het onderwijs de perfecte plek om de typische wereldverbeteraarsdrang tot bloei te laten komen. Van ‘eureka-momenten’ bij leerlingen tot het overtuigen van anderen over het belang van je innovatie en van de persoonlijke ontwikkeling met ups en downs tot het concreet bijdragen aan de bredere ontwikkeling van anderen, Eerst de Klas lijkt het beste van beide werelden te combineren.

Het programma van Eerst de Klas lijkt een ferme uitdaging. Dit is dan ook de reden waarom ik voor het programma gekozen heb. Mede door middel van een open en interdisciplinaire blik heb ik mij constant verbreed en verdiept; ik verwacht dat het traineeprogramma hier veel ruimte voor biedt. Binnen het interdisciplinaire karakter van de samenstelling, leerdoelen, en het takenpakket van Eerst de Klas hoop ik me als persoon verder te ontwikkelen en een stevige bijdrage te kunnen leveren aan mijn school en de bedrijven waar ik mee samenwerk.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”