Juliette - 1988 - 5e Tranche

MA opleiding: Literatuurwetenschappen & Vertalen
Schoolvak: Spaans

Tijdens de bachelor Spaanse taal en cultuur had ik al eens kort kennisgemaakt met het lesgeven, wat mij erg goed beviel. Vanwege mijn liefde voor literatuur en taal ben ik met mijn masters toch een andere kant opgegaan. De master Vertalen en de onderzoeksmaster Literatuurwetenschappen hebben mij echter geleerd dat ik in mijn werk meer behoefte heb aan contact met mensen, wat een van de redenen was om voor Eerst de Klas te solliciteren. Daarnaast was ik al snel enthousiast gemaakt vanwege de mooie doelstelling om het lerarentekort op te lossen, het uitdagende en veelzijdige programma en de betrokkenheid van verschillende partijen. Het feit dat ik mij de komende twee jaar op verschillende vlakken verder kan ontwikkelen en veel zal blijven leren was nog een belangrijke motivatie om te solliciteren. De optie van een baan in het bedrijfsleven had ik met mijn studiekeuze voor mijn gevoel al een beetje uitgesloten. Eerst de Klas biedt mij dan ook een unieke kans om uit te zoeken wat ik het bedrijfsleven te bieden heb en andersom.

Ik weet nog niet zo goed hoe mijn leven er over vijf jaar uitziet. Wel weet ik dat ik de ontwikkeling en uitdaging die ik de komende twee jaar verwacht te ervaren, ook in mijn verdere werkzame leven wil blijven vinden. Het liefst ben ik over vijf jaar nog steeds met de Spaanse taal en cultuur bezig, wellicht in combinatie met andere talen. Naast een baan in het onderwijs zou ik het leuk vinden om binnen de organisatie van een school te werken, of toch een combinatie te vinden met een baan in het bedrijfsleven.

 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”