Lennart - 1986 - 5e Tranche

MA opleiding: History and Philosophy of Science
Schoolvak: Natuurkunde

Ik heb het altijd erg leuk gevonden opgedane kennis te delen. Het is interessant om te zien welke manieren van uitleggen effectief zijn en het motiveren en enthousiasmeren van hele groepen voor mijn vakgebied is iets wat mij erg aanspreekt. Hoewel het leraarschap mij dus erg trekt heb ik ook veel positieve verhalen gehoord van vrienden die in het bedrijfsleven zijn gaan werken. Ik zou dan ook graag een deur in deze richting open laten om een beter beeld te krijgen in hoeverre een baan in het bedrijfsleven iets voor mij is. Het Eerst de Klas traineeship biedt mij de mogelijkheid om me zowel voor de klas als in het bedrijfsleven te ontwikkelen.

Ik verwacht de komende twee jaar veel te leren, zowel op het gebied van leraarschap als op het gebied van leiderschap. Ik hoop na het traineeship een beter beeld te hebben welke richting beter bij mij past. Hoe dan ook denk ik dat de opgedane ervaring in de ene richting waardevol zal zijn bij mijn bezigheden in de andere richting.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”