Jolien - 1989 - 4e Tranche

MA opleiding: Europese letterkunde van de Middeleeuwen & Renaissance
Schoolvak: Nederlands

Als leergierig persoon met een brede interesse is het lastig na je studie te kiezen welke kant je op wil gaan. Eerst de Klas heeft veel raakvlakken met mijn interesses en ambities. De veelzijdige combinatie van een lerarenopleiding, lesgeven en een leiderschapsprogramma klonk vanaf het begin als de ideale mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen.

In Eerst de Klas zie ik het ideale vervolgtraject waarin ik mijn achtergrond als neerlandicus en mijn liefde voor (historische)literatuur kan toepassen. Het onderwijs en de ontwikkeling van lesmateriaal hebben al een tijd mijn aandacht. Ik ga graag uitdagingen aan en zit vol energie om middelbare scholieren enthousiast te maken voor het vak Nederlands. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar het bedrijfsleven en de rol die ik hierin kan vervullen. Ik hoop dat Eerst de Klas beide werelden goed voor mij in beeld kan brengen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”