Matthijs - 1987 - 5e Tranche

MA opleiding: Politicologie & Geschiedenis
Schoolvak: Maatschappijleer
 
De ideale startersfunctie was voor mij een combinatie tussen werken en mijzelf ontwikkelen. Daarnaast is een startersfunctie bedoelt om een begin te maken aan je carrière, maar in mijn geval heb ik nog geenszins een idee welke richting ik op wil. De combinatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, gekoppeld aan het behalen van een eerstegraads lesbevoegdheid sloot precies aan bij deze vragen. Het onderwijs is een serieuze optie die ik onderzocht wil hebben voor ik mijzelf het bedrijfsleven in stort en vice versa. Eerst de Klas is daarom de ideale eerste stap.
 
Ik verwacht na twee jaar een beter beeld te hebben van welke richting ik op wil. Als dit het onderwijs wordt dan heb ik twee jaar werkervaring en mijn lesbevoegdheid en daarmee uitstekende bagage voor de tweede stap. Als ik voor het bedrijfsleven kies dan heb ik na twee jaar een netwerk opgebouwd binnen de deelnemende bedrijven en organisaties en heb ik meegewerkt aan verschillende projecten en heb ik verschillende trainingen gevolgd, kortom uitstekende bagage voor een tweede stap die richting op. Maar bovenal verwacht ik een leuke tijd, dito mensen en veel leren.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”