Paul - 1987 - 5e Tranche

MA opleiding: English Language & Culture
Schoolvak: Engels

Eerst de Klas biedt mij de ideale kans om mij verder te ontwikkelen op zowel academisch vlak als in de praktijk. Niet alleen wordt mij nu de kans geboden om een vervolgopleiding te volgen, maar ik mag het geleerde ook direct in de onderwijspraktijk brengen. Als kers op de taart mag ik daarnaast ook nog eens bij bedrijven in de keuken kijken. Voor mij is dit laatste echt een must voor iedereen, maar vooral voor docenten in spe: een leraar moet leerlingen klaarstomen voor deelname aan de maatschappij en in veel gevallen zal dat het bedrijfsleven zijn. Dan is het natuurlijk wel zo handig als je zelf weet wat er daar van je verwacht wordt.

Verder ben ik er van overtuigd dat het onderwijs en het bedrijfsleven veel van elkaar kunnen leren. Scholen zijn ook bedrijven, en bedrijven moeten ook leren en zich ontwikkelen. Over vijf jaar hoop ik hier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren. In welk veld weet ik nog niet, maar juist dat hoop ik tijdens dit programma te verkennen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”