Christa - 1990 - 6e Tranche

MA opleiding: Biomedical Sciences
Schoolvak: Biologie

Nieuwe dingen leren en anderen helpen met leren geeft mij zoveel energie dat ik na mijn academische opleiding wilde kiezen voor het onderwijs. Daarnaast houd ik van een uitdaging, dus de combinatie met het bedrijfsleven lijkt me perfect. Ik denk dat leerlingen meer gemotiveerd kunnen worden door kennis te maken met bedrijven, zodat ze een beter beeld kunnen krijgen van hun toekomstperspectieven. Daarnaast ben ik er van overtuigd dat managers veel kunnen leren van scholieren, die met een frisse blik naar problemen kijken en daardoor alternatieve oplossingen bedenken. Bij Eerst de Klas wil ik die twee werelden graag samenbrengen.

Ik kijk ernaar uit om direct aan het begin van het schooljaar als docent te beginnen en gelijktijdig mijzelf verder te ontwikkelen in het leiderschapsprogramma. Het lijkt mij fantastisch om verder de diepte in te gaan: ik wil nog beter leren hoe je het maximale uit collega’s kunt halen en hoe ik mijn creativiteit kan gebruiken om problemen op te lossen. Ik kijk uit naar het samenwerken met andere trainees en mensen uit het onderwijs en bedrijfsleven. Bij Eerst de Klas zal ik uitdaging vinden, meerdere gebieden combineren, leren én onderwijzen: een perfecte kans om het beste bij mijzelf en anderen naar boven te halen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”