Luc - 1990 - 6e Tranche

MA opleiding: Biochemie, Bio Organische Chemie en Fysisch Organische Chemie
Schoolvak: Scheikunde

Hoe je lesstof als leraar op een plezierige en effectieve manier kan overbrengen fascineert mij erg. Tijdens mijn studie heb ik onder andere studenten en middelbare scholieren bijles gegeven. Ondanks deze tijd voornamelijk bezig te zijn geweest met onderzoek merkte ik, dat een toekomst binnen het onderzoek minder dicht bij mij lag. Na een bezoek aan de carrièrebeurs waarbij ik met Eerst de Klas geïntroduceerd ben geworden was ik meteen enthousiast. De reden om deel te nemen aan Eerst de Klas is dat het traineeship de ideale mogelijkheid biedt om verdieping en professionele begeleiding te krijgen binnen zowel het onderwijs als het bedrijfsleven.

Wat mij aanspreekt in het programma Eerst de klas is, dat je het beste uit beide werelden (onderwijs en bedrijfsleven) kunt halen en dit ook in beide werelden kunt toepassen. Dit houdt in voor een docent dat hij door verantwoordelijkheid en ervaringen in het bedrijfsleven sterker voor de klas zal staan. Dit betekent dat er meer uitstraling zal zijn en hierdoor een betere basis voor inspiratie en bevlogenheid wanneer je voor de klas staat. Daar velen tijdens het onderwijs al een indruk beginnen op te bouwen over verantwoordelijkheden binnen het bedrijfsleven is het belangrijk zelf ook een goed beeld hiervan te kunnen overbrengen. Deze combinatie binnen Eerst de klas biedt hiervoor een ideale gelegenheid.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”