Sophie - 1989 - 6e Tranche

MA opleiding: International Studies 
Schoolvak: Geschiedenis

Mijn motivatie om te solliciteren voor Eerst de Klas komt voort uit mijn eerdere positieve ervaringen in het onderwijs. Het inspireert mij om met jonge mensen te werken, leerlingen bewust te maken van hun talenten en betrokken te zijn bij hun leerproces en ontwikkeling. Naast mijn enthousiasme voor het onderwijs wil ik graag de mogelijkheid verkennen om uiteindelijk (gecombineerd) aan het werk te gaan in het bedrijfsleven. Het leiderschapsprogramma en het project voor een bedrijf geven mij de kans om mijzelf breed te ontwikkelen, zowel persoonlijk als zakelijk.

Ik verwacht vooral veel te gaan leren binnen dit traineeship. Het is een leuke uitdaging en zeker ook een sprong in het diepe. Ik hoop mijn passie voor geschiedenis te kunnen overbrengen op de leerlingen en een duidelijke, enthousiaste docente te worden. Ik verwacht dat het twee intensieve, maar vooral ook twee erg bijzondere en leuke jaren gaan worden. Ook verwacht ik dat onze groep trainees elkaar veel gaat zien en steunen. 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”