Tessa - 1987 - 6e Tranche

MA opleiding: Sustainable Development - Environmental Governance
Schoolvak: Aardrijkskunde

Als stadsgids gebruik ik mijn passie voor de wereld om ons heen voor een leuke middag op pad. Ik stel me voor dat ik als leraar met een klas niet een middag, maar een heel jaar op reis mag. Terwijl ik de leerlingen enthousiasmeer voor aardrijkskunde wil ik hen tegelijk inspireren om maatschappelijk betrokken te zijn. Ik wil ze genuanceerd naar de wereld laten kijken, door hen te laten stoeien met complexe wereldproblemen. Diezelfde drive om de wereld te verbeteren wil ik inzetten bij het werken aan duurzaamheidsvraagstukken in het bedrijfsleven.

Ik stap in de rollercoaster van Eerst de Klas om op een razendsnelle manier een goede docent te worden. Ik wil me laten uitdagen en doe dat graag in een groep van gemotiveerde, capabele collega's, die net als ik meer willen zijn dan een leraar die niet verder kijkt dan zijn of haar vak.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”