Sophie - 1991 - 6e Tranche

MA opleiding: French Language and Linguistics
Schoolvak: Frans

“Education is not filling a bucket but lighting a fire” (William B. Yeats). De belangrijkste reden om te solliciteren voor het Eerst de Klas traineeship is mijn interesse en passie voor jongeren. Het lijkt me prachtig om mijn vakgebied over te brengen aan leerlingen en het is een ontzettende uitdaging om jongeren te inspireren en nieuwe dingen te leren. Daarnaast biedt het traineeship me ook de kans om het bedrijfsleven te leren kennen en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Juist die combinatie tussen twee dynamische werelden spreekt me heel erg aan.

Over vijf jaar hoop ik door mijn ervaringen een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik weet nu nog niet of ik dat in het onderwijs of in het bedrijfsleven ga vinden, maar op dit moment lijkt een combinatie van beide me ideaal. Ook hoop ik dat er over vijf jaar nog steeds nieuwe dingen op mijn pad komen ik en mooie uitdagingen aan kan gaan in wat ik doe!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”