Niels - 1986 - 4e Tranche

MA opleiding: Conflict Studies and Human Rights
Schoolvak: Geschiedenis  

Ik verwacht van Eerst de Klas twee intensieve, uitdagende en vooral leerzame jaren waarin ik niet alleen in contact kom met tal van inspirerende mensen, maar ook mijzelf beter leer kennen. Na twee jaar hoop ik te weten of het lesgeven inderdaad bij mij past, of dat ik beter op mijn plek ben binnen het bedrijfsleven. Waar ik ook terechtkom, ik ga de komende twee jaar met vertrouwen tegemoet!

Het onderwijs heeft mij altijd enorm getrokken. Gedurende mijn studie heb ik mij bij diverse organisaties veelvuldig ingezet om jongeren enthousiast te maken voor onderwerpen die aanvankelijk niet direct in hun belevingswereld lagen. Niets gaf mij zoveel voldoening als een verhaal vertellen aan een groep jongeren en zien dat de boodschap overkwam. Aan de blik in hun ogen kon ik soms het spreekwoordelijke kwartje gewoon zien vallen. Het tweejarige traineeship geeft mij de kans om mijn voorkeur voor het onderwijs uit te breiden en aan de slag te gaan als docent geschiedenis. Met het leiderschapsprogramma hoop ik vaardigheden te ontwikkelen die ik niet alleen voor de klas, maar ook daarbuiten kan toepassen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”