Janneke - 1990 - 6e Tranche

MA opleiding: Taalbeheersing van het Nederlands
Schoolvak: Nederlands

Ik heb bij Eerst de Klas gesolliciteerd omdat dit traineeship de uitgelezen kans is om je zo breed mogelijk te ontwikkelen. Ik denk dat je nergens zoveel (over jezelf) leert als in het onderwijs. De combinatie met het bedrijfsleven maakt het dynamisch en uitdagend. Daarnaast is Nederlands het leukste vak dat er bestaat en kan ik - wellicht iets te idealistisch - niet wachten om anderen net zo enthousiast te maken als ik. 

Over vijf jaar werk ik nog steeds als docent Nederlands, en hoop ik op een inspirerende manier het verschil tussen het naamwoordelijk en werkwoordelijk gezegde (en al dat andere leuks wat met de Nederlandse taal te maken heeft) uit te kunnen leggen. Ik denk echter wel dat ik mijn functie als docent parttime uitoefen. De overige tijd werk ik in het bedrijfsleven. Als wat en bij welk bedrijf? Dat hoop ik de komende twee jaar uit te kunnen zoeken.  

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”