Nelleke - 1990 - 6e Tranche

MA opleiding: Journalistiek & Nieuwe Media
Schoolvak: Nederlands

Tijdens mijn master journalistiek merkte ik dat ik het leuk vond om met mijn artikelen anderen iets te laten zien dat ze anders niet hadden geweten. Mijn interesse lag bij het schrijven van reportages en achtergrondartikelen, maar helaas is dat maar een klein deel van de journalistiek. Per toeval stuitte ik op Eerst De Klas. Wat bleek? De dingen die ik het leukst vond aan de journalistiek, kwamen terug in het lesgeven: met taal bezig zijn, informatie voor anderen toegankelijk maken en lastige materie uitleggen. En dat alles in een uitdagend programma waarin ook volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. 

Het unieke van Eerst de Klas is dat je gelijk zelfstandig voor de klas staat. Leren door te doen. Tegelijkertijd ontwikkel je jezelf in het leiderschapsprogramma. Ik verwacht dat we veel leren in korte tijd, maar dat het niet altijd even gemakkelijk zal zijn. Gelukkig heb ik 27 fantastische mede-trainees waar ik altijd op terug kan vallen voor advies of een luisterend oor. 

 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”