Koen - 1985 - 7e tranche

MA opleiding: Architecture, Building and Planning
Schoolvak: Onderzoek & Ontwerpen met wiskunde

Al voor mijn studie Stedenbouwkundig ontwerpen werkte ik graag met jongeren. Zo krijg ik veel positieve energie van de chaos en levendigheid op een middelbare school en voel ik me aangetrokken tot leeromgevingen waarin creativiteit niet wordt geremd door externe factoren. Na mijn studie heb ik voor de Gemeente Eindhoven een groep initiatiefnemers begeleid bij het ontwerpen van hun eigen stadswijk. Ik heb met veel plezier geleerd hoe je workshops geeft en voorbereidt en ik ben mezelf verder gaan verdiepen in de groepsdynamiek die hier ontstond. Hierna heb ik besloten te solliciteren voor dit traineeship.

Ik hoop dat dit de eerste stap is naar een carrière waarbij ik enkele dagen per week energie opdoe voor de klas, energie die ik de overige dagen overbreng tijdens het begeleiden van ontwerpworkshops voor verschillende gemeenten.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”