Mairie - 1990 - 7e tranche

MA opleiding: International Business
Schoolvak: Management & Organisatie

Als Business student is het bedrijfsleven een logische vervolgstap. En dat was ook iets wat ik al jaren op het oog had. Bijles geven deed ik echter ook al een tijd met veel passie en met het idee van lesgeven had ik al vaker gespeeld. Maar om nog twee jaar volledig aan een studie besteden voor die eerstegraads bevoegdheid was niet het ideale plan. In het oerwoud van verschillende didactische bevoegdheden kon ik mijn weg niet vinden. Toch ben ik eens gaan kijken wat er mogelijk was en langs gegaan bij mijn oude middelbare school voor een paar meeloopdagen. Tijdens een van deze dagen begon de directeur van de school over Eerst De Klas. Het was een zware selectieprocedure maar misschien wel precies wat ik zocht. En dat was het inderdaad. De perfecte combinatie van het bedrijfsleven en het onderwijs. Zodra ik de website had doorgespit wist ik het “Dit wordt mijn nieuwe uitdaging".

Mijn leven over vijf jaar? Het kan meerdere kanten op gaan. Of ik sta nog fulltime voor de klas, met een mentorklas en als het meezit een verdere specialisatie in leerproblemen, autisme, dyslexie, maar ook een onderwerp als pesten heeft me altijd getrokken. Een functie als vertrouwenspersoon zie ik zeker zitten. Een andere optie is dat ik het docentschap achter me heb gelaten en volledig werkzaam ben ik het bedrijfsleven als bedrijfsadviseur. Om een goed antwoord te kunnen geven op deze vraag moet ik toch nog twee jaar wachten. Het traineeship geeft me hopelijk inzicht in en mogelijk een antwoord op de vraag: 'Wat wil ik nou eigenlijk echt worden als ik “groot” ben.'

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”