Heleen - 1988 - 7e tranche

MA opleiding: Civil Engineering and Management
Schoolvak: Wiskunde

Het onderwijs heeft me altijd getrokken, maar tot nu toe heb ik er nog nooit vol voor gekozen. Toen ik kennis nam van het traineeprogramma Eerst De Klas was ik verkocht. De mogelijkheid om ervaring op te doen in het onderwijs en tegelijkertijd het bedrijfsleven, waar ik ook nog niet erg veel ervaring mee heb, beter te leren kennen, spreekt me erg aan. Daarmee hoop ik dat ik door het traineeprogramma uitvind of het onderwijs daadwerkelijk bij me past.

Mijn verwachtingen van Eerst De Klas zijn velerlei. Ik wil er in de komende twee jaar graag achter komen hoe het is om docent te zijn. Door vanaf dag één ondergedompeld te worden in het onderwijs hoop ik al zijn aspecten te leren kennen. Daarnaast hoop ik dat ik door de lerarenopleiding en het contact met de andere trainees snel progressie zal maken als docent. Tot slot lijkt het me leuk om door middel van het leiderschapsprogramma kennis te maken met allerlei verschillende bedrijven en uit te vinden hoe het onderwijs gecombineerd zou kunnen worden met mijn interesse voor water management. Kortom, ik verwacht een uitdagende tijd met veel nieuwe ervaringen waarin ik het onderwijs, het bedrijfsleven en mezelf beter leer kennen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”