Angela - 1986 - 7e tranche

MA opleiding: Chemistry
Schoolvak: Scheikunde

Scheikunde en wetenschap hebben mij altijd erg gefascineerd. Na mijn studie ben ik dan ook in een vierjarig promotieonderzoek gedoken. Daarnaast heb ik het altijd al leuk gevonden om mijn scheikundige kennis over te brengen op anderen. Tijdens mijn verschillende (bij)baantjes heb ik al veel met scholieren en studenten mogen werken. Ik wil jongeren stimuleren en uitdagen om hun kennis te vergroten en ze enthousiast maken voor de wetenschap. Eerst De Klas biedt mij niet alleen de kans om docent scheikunde te worden, maar ook om mijzelf nog verder te ontwikkelen. Via dit programma kan ik mijn onderwijsbevoegdheid behalen en aan mijn leiderschapskwaliteiten werken. Daarnaast kan ik een kijkje nemen in bedrijven en alles wat ik leer proberen toe te passen in de verschillende aspecten van het programma.

Over vijf jaar hoop ik een leuke en uitdagende baan te hebben. Waar deze zal zijn hangt natuurlijk voor een groot deel af van mijn ervaringen tijdens het Eerst De Klas programma. In het onderwijs is geen dag hetzelfde en de interactie met jongeren vind ik erg leuk. De kans is dan ook groot dat ik voor de klas blijf staan. 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”