Goke - 1983 - 8e tranche

Ik wil graag leerlingen wat laten zien van de wereld, ze inspireren om met een open, nieuwsgierige houding de wereld in te gaan, zelfstandig te denken en eigen keuzes te maken. Goed onderwijs laat zien dat er altijd meer te leren is, geeft leerlingen vertrouwen, geeft ze als volwassenen inzicht in hun eigen keuzevrijheid én gevolgen daarvan. Wat is er nu op dit moment belangrijker dan dat?!

Ik ga gedurende het Eerst De Klas traject samen met een groep bevlogen medetrainees een grote persoonlijke én professionele groei doormaken. Ik zie het traineeship als een uitgelezen kans om te werken aan mijn bevoegdheid, het geleerde direct toe te passen voor de klas, nader kennis te maken met het bedrijfsleven, te werken aan leiderschapscompetenties die als leraar én teamlid binnen een school van belang zijn.

Over vijf jaar hoop ik nog met plezier voor de klas te staan, en mijzelf ook verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld het begeleiden en coachen van nieuwe docenten, daarbij wil ik steeds actief blijven denken over de vorm van onderwijs en mijzelf en collega's stimuleren om ons eigen onderwijs te blijven verbeteren.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”