Lidewij - 1990 - 8e tranche

Twee jaar geleden stond ik als masterstudent Neerlandistiek op de Nationale Carrièrebeurs in Amsterdam. Ik was daar toen voor heel andere doeleinden, maar liep uit nieuwsgierigheid tóch een rondje over het terrein. Ik belandde in de ‘wetenschapsstraat’ en stuitte op de stand van Eerst De Klas. Toentertijd begaf ik me op de vooravond van een ander uitdagend project waardoor vlak na het behalen van mijn masterdiploma het simpelweg nog niet mijn tijd was te solliciteren. Sinds dat ene contactmoment verdween de vraag: “Is het onderwijs niet iets voor jou?” niet meer uit mijn gedachten. Hoewel ik naar het buitenland vertrok, meldde ik me aan voor de nieuwsbrief en volgde vanaf dat moment blogs van trainees en alumni die me keer op keer fascineerde. Op het moment dat ik me weer op Nederlandse bodem bevond, bestond het Traineeship nog altijd; kwam ik nog altijd in aanmerking om te solliciteren. Zo geschiedde.

De komende twee jaar verwacht ik mijn eigen leiderschapscompetenties uit te bouwen en verder te ontwikkelen terwijl ik tegelijkertijd een nieuwe generatie het belang van leren in laat zien.

Ik hoop dat ik tegen die tijd ein-de-lijk de perfecte Lasagna kan maken; die ene Koga fiets in de berging van mijn eigen huisje in Amsterdam heb staan; een nieuw wereldwonder heb ontdekt, maar vooral heel erg ben met mijn super leuke baan binnen het onderwijs én bedrijfsleven!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”