Saskia - 1991 - 8e tranche

Ik heb mijn nieuwsgierigheid kunnen voeden in het onderzoek, de interactie met jonge mensen miste ik. Ik was zelf nog niet uitgeleerd dus de lerarenopleiding was een goede optie voor mij. De kans om dit via Eerst De Klas te mogen doen is geweldig! Mijn eigen kennis vergroten op de universiteit en direct al voor de klas mogen staan, een super uitdaging!

Ik verwacht twee heel uitdagende jaren waarin onze durf, organisatorische skills en enthousiasme ten volste worden ingezet. Ik durf dit aan, houd het hoofd koel door goed te plannen en duik met vol onthousiasme in het diepe dat "Eerst De Klas" heet. Ik verwacht dat we veel theorie zullen leren op de lerarenopleiding en deze direct kunnen inzetten in de praktijk. Hoogstwaarschijnlijk eerst bewust onbekwaam, maar he, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Ik verwacht dat ik mezelf vroeg of laat ga tegenkomen. Dit lijkt me dan ook een hele goede leerschool om mezelf nog beter te leren kennen. Kom maar op, ik ben er klaar voor!

Over 5 jaar heb ik Eerst De Klas met succes afgerond en heb ik niet alleen een extra opleiding gedaan, maar ook een steile leercurve laten zien in de praktijk. Deze zet ik door in de jaren daarna als ik bevoegd voor de klas sta. Daarnaast zal ik een boek schrijven en zet ik langzamerhand een 'honden gedragsinstituut voor baasjes' opzetten, daar honden en de interactie met hun baasjes mijn aandacht en kundigheid zeerzeker kan gebruiken. Ohja, het settelen en kinderen mogen opvoeden hoort hier natuurlijk ook nog tussen. Genoeg te doen zou ik zo zeggen!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”