Marleen - 1984 - 4e Tranche

MA opleiding: Industrieel Ontwerpen
Schoolvak: O&O en natuurkunde  

Het lijkt me een geweldige kans om me te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op inhoudelijk en didactisch vlak. Het biedt de mogelijkheid om ervaring op te doen als docent op een middelbare school èn bij verschillende grote bedrijven; voor mij een ideale combinatie! Ik wil graag met jongere mensen werken en hen enthousiasmeren voor mijn vak. De dynamiek en hectiek van het lesgeven op een middelbare school trekt mij. Daarbij heb ik het ook goed naar mijn zin gehad tijdens eerdere werkervaringen bij Philips Research, dus het lijkt mij ontzettend interessant om een beter en breder inzicht te krijgen in het bedrijfsleven.

Hoe mijn leven er over vijf jaar uitziet zal de toekomst moeten uitwijzen. Dat is voor mij uiteraard nog een verrassing maar ik ben er hoe dan ook van overtuigd dat het programma van Eerst de Klas een unieke ervaring en opstap zal zijn richting docentschap, werk in het bedrijfsleven of liever nog een combinatie van beide. Dus ik zou het ideaal vinden om deeltijd te werken in de tak van het bedrijfsleven dat zich bezig houdt met ontwerp- innovaties en met deze opgedane kennis en ervaringen zou ik mijn klassen graag willen prikkelen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”