Sabine - 1985 - 1e tranche

MA opleiding: Biomedische Technologie
Schoolvak: Natuurkunde

December 2012

Tijdens mijn afstudeerperiode rees ook voor mij de vraag: ‘wat na mijn studie Biomedische Technologie?’ Aan de UT had ik altijd veel plezier in het assisteren bij werkcolleges: het ondersteunen van studenten gaf me veel energie. Dus naar het onderwijs switchen? Maar zijn pubers net zo leuk als studenten? En welk vak zou ik dan willen/kunnen geven? Er speelden dus de nodige twijfels.

Toen me op dat moment ter ore kwam dat het EDK-programma werd gestart, werd ik direct enthousiast: alle bezwaren die ik eerder nog voor mezelf opwierp om de stap naar het onderwijs te wagen werden in één keer weggenomen. Dus, solliciteren maar en gelukkig werd ik aangenomen.

Tijdens EDK heb ik een prachtige periode meegemaakt. De combinatie van lerarenopleiding, lesgeven en leiderschapsprogramma was zwaar, er werd van veel kanten veel van je verwacht. Tegelijkertijd was het geheel bijzonder inspirerend en bovendien erg tof om te merken dat je het allemaal redt. Het feit dat ik het allemaal redde was zeker niet in de laatste plaats te danken aan de fantastische groep mede-EDK-ers: we hebben op de moeilijke momenten veel steun aan elkaar gehad. Voor het feit dat ik met deze bijzondere mensen heb mogen samenwerken ben ik nog steeds erg dankbaar.

Na anderhalf jaar kwam het einde in zicht: EDK werd afgerond. Voor mij was de keus heel helder: ik zou in het onderwijs blijven. Tot op heden heb ik daar geen moment spijt van gehad! Naast mijn lesgevende taken ben ik op school inmiddels ook met andere dingen bezig, waaronder het opzetten, monitoren en mede-uitvoeren van een pilot met iPadklassen vanuit mijn rol als ICT-innovator. EDK, bedankt voor de kansen, voor alles wat ik in het programma heb mogen meemaken en leren en voor de mensen die ik heb mogen ontmoeten!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”