Bas - 1988 - 3e Tranche

MA opleiding: Griekse & Latijnse Taal en Cultuur
Schoolvak: Grieks, Latijn en KCV  

Wat mij vooral aansprak in Eerst de Klas was de combinatie van het onderwijs met het bedrijfsleven. Toen ik op de universiteit rondliep, heb ik met beide werelden slechts oppervlakkig kennis gemaakt. Ondanks deze oppervlakkige kennismaking was ik wel nieuwsgierig geworden naar wat deze werelden mij te bieden zouden hebben. Het leek me altijd al leuk om mijn passie voor mijn vak op leerlingen over te brengen. Iedereen heeft wel een of meerdere docenten gehad bij wie hij dacht: ‘Ja, zo’n docent wil ik ook worden.’ Aan de andere kant lijkt het me ontzettend leuk en leerzaam om deel te nemen aan het leiderschapsprogramma. De vaardigheden die ik daar op doe, komen namelijk op heel veel plaatsen van pas. 

Waar ik over vijf jaar sta is lastig te zeggen. Ik ben pas net gestart met Eerst de Klas! Ik verwacht dat ik tijdens het programma in ieder geval meer te weten kom over het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik hoop dat er met de ervaringen die ik in beide werelden opdoe een kruisbestuiving kan plaatsvinden, waardoor werk in beide werelden verrijkt wordt. Hoe ik me in deze werelden thuisvoel gaan we de komende twee jaar zien! Vraag je het over twee jaar weer?

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”