Merel - 1988 - 3e Tranche

MA opleiding: Nederlandse taal en cultuur
Schoolvak: Nederlands

Na mijn master Nederlandse taal en cultuur en een student assistentschap bij Historische Letterkunde was het tijd voor een nieuwe uitdaging, buiten de ‘ivoren toren’ van de wetenschap. De enerverende praktijk van een combinatie tussen het bedrijfsleven en het onderwijs sprak mij dan ook erg aan. De verbetering en waarborging van de kwaliteit van educatie vormt daarbij een belangrijke drijfveer. Tevens hoop ik door het leiderschapsprogramma mijn persoonlijke ontwikkeling te optimaliseren.

Binnen dit traject hoop ik in contact te komen met bestuurders, leraren en andere excellente academici vanuit verschillende disciplines. Mijn eigen opvattingen zullen door hun inzichten en ervaringen zeer plausibel worden verbreed en tegelijkertijd worden uitgediept. Ik hoop dat ik door deelname aan dit traineeship een zelfbewuste, leidinggevende docente zal worden die jongeren weet uit te dagen, te boeien en enthousiast zal kunnen maken voor het vak Nederlands. Daarbij sta ik ook zeker open voor de doorgroeimogelijkheden binnen het onderwijs.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”