Marjolijn - 1980 - 3e Tranche

MA opleiding: Scheikunde
Schoolvak: Scheikunde  

Tijdens mijn studie scheikunde, promotieonderzoek in de Geochemie, werk bij science center NEMO en in mijn vrije tijd houd ik me met veel plezier bezig met activiteiten en projecten die wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en maatschappij met elkaar verbinden. Ik vind het inspirerend om mensen enthousiast te maken voor de wetenschap en mensen zich te laten realiseren dat je het in het dagelijks leven overal tegenkomt, sterker nog, dat we niet zonder kunnen! Ik heb een brede interesse en vind het leuk om met jongeren te werken. Ik speel dan ook al een aantal jaren met de gedachte om de lerarenopleiding te volgen om kijken of het scheikundeonderwijs op een middelbare school iets voor mij is. Het programma van Eerst de Klas biedt mij hiervoor de mogelijkheid maar spreekt mij daarnaast ook erg aan omdat het een leuk en veelzijdig tweejarig project is waarbij je naast het onderwijs ook kennis maakt met een grote variatie aan bedrijven. De combinatie leraarschap en leiderschap maakt Eerst de Klas tot een uniek project en ik ben er dan ook heel trots op dat ik hieraan mag deelnemen!

Ik ben zelf erg benieuwd wat ik over vijf jaar doe. Ik hoop in ieder geval dat ik dan een leuke, gevarieerde en uitdagende baan heb in het onderwijs of in het bedrijfsleven waarbij ik mij prettig voel en waarbij genoeg ruimte is om mijzelf te blijven ontwikkelen. Verder vind ik het ook heel belangrijk dat er naast een leuke baan ook genoeg plaats blijft voor mijn “buitenschoolse activiteiten”!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”