Bas - 1983 - 2e tranche

MA opleiding: Science Communication
Schoolvak: Biologie

Eerst de Klas is voor mij het ideale programma. Het biedt mij de mogelijkheid om zowel ervaring op te doen in het onderwijs als in het bedrijfsleven. Het onderwijs heeft altijd mijn interesse gehad omdat ik mijn hele leven al plezier heb in het werken en enthousiasmeren van kinderen. Daarnaast biedt Eerst de Klas de mogelijkheid om in een korte tijd zeer veel bedrijven te bezoeken en een duidelijk beeld te vormen van diverse bedrijven. Op deze manier hoop ik voor mezelf duidelijk te krijgen waar mijn toekomst ligt en waar ik in de toekomst werkzaam wil zijn.

Ik verwacht de komende twee jaar veel te leren en een beeld te vormen over mijn toekomst. Ik ben van mening dat je langer dan twee jaar werkzaam moet zijn in het onderwijs om het predicaat ‘goede docent’ te verdienen, maar de eerste stappen in die richting ga ik zeker maken.

Over vijf jaar weet ik niet wat ik doe of waar ik werkzaam ben, de tijd zal het leren. Ik zal de keuze laten afhangen van mijn ervaringen de komende periode, maar dat het òf het bedrijfsleven òf het onderwijs zal zijn lijkt een zekerheidje.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”