Christijn - 1980 - 2e tranche

MA opleiding: Master Scheikunde & Physical Sciences
Schoolvak: Scheikunde

December 2012

Aan keuzes maken heb ik een hekel. Nadat ik de studie scheikunde had afgerond was daar weer zo’n keuzemoment: een baan bij een bedrijf of het onderwijs in. Toen kwam Eerst de Klas in het vizier: vier dagen per week voor de klas en één in het bedrijfsleven.

Van de groep van vijftien waarin ik terecht kwam leerde ik dat je van elkaar veel kan leren. Het was hectisch en druk maar de afwisseling tussen de waan van de dag in de klas en de strategisch vergezichten tijdens bezoeken aan vooraanstaande bedrijven maakte het werkbaar.

Na twee jaar EDK geef ik nog steeds met veel plezier les op dezelfde school. Ik vind het onderwijs leuk, maar merk ook dat ik nog geen goede docent ben. Dat wil ik wel worden, dus ik blijf dit werk nog een tijdje doen. Aan de andere kant mis ik de afwisseling en zie ik mijzelf niet de rest van mijn voor de klas staan.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”