Marius - 1983 - 2e tranche

MA opleiding: Bestuurskunde & Media en Journalistiek
Schoolvak: Maatschappijleer

December 2012

Voordat ik met het traineeship begon had ik de masters Bestuurskunde en Media en Journalistiek afgerond en lange reizen gemaakt naar China en Zuid-Afrika. Ik wist niet goed wat ik wilde en Eerst de Klas bood mij een afwisselend en uitdagend programma aan. Vooral de combinatie onderwijs, bedrijfsleven en persoonlijke ontwikkeling sprak mij ontzettend aan.

Ik heb EDK ervaren als een unieke mogelijkheid om te leren en mij persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Het was zowel een ontdekkingstocht als regelmatig erg hard werken, soms werd je aan de hand genomen door ervaren trainers, maar vaak moest de ontwikkeling uit je zelf komen. Ik heb ervaren dat het bedrijfsleven meer te bieden heeft dan ik dacht en dat het organiseren van goed onderwijs een grote uitdaging is. Ook is het bijzonder om mee te maken dat een groep van individuen snel een hechte groep kan worden die ontzettend veel steun biedt en waar vriendschap uit voort kan komen.

Inmiddels ben ik nog drie dagen per week werkzaam op een middelbare school als docent maatschappijleer, mentor en coördinator Talenstroom. De overige twee dagen ben ik samen met Kees (ook alumnus EDK Tr2) een eigen bedrijf begonnen: de Hybride Docent. Hiermee willen we stimuleren dat docenten zowel werkzaam zijn op school als elders in de maatschappij. Ook geven we trainingen en bieden projectondersteuning aan.

 

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”