Piet - 1986 - 2e tranche

MA opleiding: Science Communication
Schoolvak: Biologie

December 2012

Tijdens mijn studie twijfelde ik wat ik wilde gaan doen. Het onderwijs sprak me erg aan, maar ik vond dat een educatieve master te weinig diepgang bood. Daarom koos ik voor een master Science Communication. Ik verdiepte me in de ecologie van koraalriffen en in de noodzaak van natuurbescherming. Toch was het pure onderzoek niet echt iets voor mij. Ik wilde een baan waarin ik zowel met mijn vak bezig was, als met mensen kon werken. De koppeling tussen wetenschap en maatschappij sprak me daarbij erg aan.

Toen werd ik gewezen op een advertentie van Eerst de Klas in de Volkskrant. Ik was meteen verkocht en zette alles op alles om door de sollicitatie te komen. Dat lukte. Vol enthousiasme startte ik aan het programma. Het was geweldig: de gezellige groep, voor de klas staan en op vrijdagen de bezoeken aan de bedrijven. Het was ook erg druk. Maar dat maakte niet zoveel uit. Met plezier werkte ik aan de projecten bij STORK en bij Station to Station voor KPN Onderwijs. Ik heb in die twee jaar ontzettend veel geleerd, maar vooral veel leuke, mooie en interessante mensen leren kennen. Ik zou het zo weer doen.

In die twee jaar heb ik ook echt mijn hart verloren aan het onderwijs. Ik sta elke morgen vrolijk op en fiets met plezier naar mijn werk. Mijn leerlingen geven me ontzettend veel energie. Ik geef les van VMBO-T tot en met VWO, van de brugklas tot en met de zesde klas. Het is fantastisch. Eerst de Klas heeft me gebracht waar ik nu ben. I’m happy!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”