Lisette - 1984 - 2e tranche

MA opleiding: Wiskunde
Schoolvak: Wiskunde

Na twee jaar te hebben geproefd aan het onderwijs en het afstuderen in zicht begon het bij mij toch wel te knagen; wat wil ik met mijn toekomst? Wil ik vol het onderwijs in? Wat kan ik nog meer met wiskunde in het bedrijfsleven? Eerst de Klas is voor mij het antwoord op deze vragen.

Hoe meer ik lesgeef, hoe meer ik merk dat ik hiervoor een opleiding nodig heb. Elk kind is anders en het is voor mij een uitdaging om aan een groep van 30 leerlingen de lesstof over te brengen. Eerst de Klas biedt mij de mogelijkheid kennis te maken met verschillende hoogstaande bedrijven, zonder het onderwijs direct los te laten en me hier verder in te ontwikkelen. Ik hoop dat Eerst de Klas mij het beste van beide werelden laat zien.

Over vijf jaar? Moeilijke vraag! Op dit moment sta ik aan de start van dit project en laat ik mij leiden door waar het mij heen brengt. Ik geniet nu erg van het lesgeven, dus ik denk dat ik over vijf jaar nog wel banden heb met het onderwijs, wellicht gecombineerd met een leidinggevende functie, al dan niet binnen het onderwijs.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”