Jan - 1986 - 2e tranche

MA opleiding: Wiskunde
Schoolvak: Wiskunde

Het onderwijs heeft me altijd al aangetrokken. Tijdens mijn studie heb ik veel bijbaantjes in deze richting gehad. Behalve werkcolleges op mijn faculteit heb ik ook met veel plezier huiswerkbegeleiding en examentraining voor scholieren verzorgd. Toch was ik er denk ik nog niet aan toe om definitief voor het onderwijs te kiezen; het bedrijfsleven trok ook. Ik was nog bezig met mijn scriptie toen iemand mij wees op Eerst de Klas. Er waren nog maar enkele dagen om te solliciteren en ik heb dat meteen zonder verdere twijfel gedaan. Dit project leek mij de ideale mogelijkheid om de juiste keuze te kunnen maken.

Ik verwacht in ieder geval dat dit traject heel leerzaam zal zijn. Als het aan mij ligt worden het twee drukke en afwisselende jaren. Ik verwacht niet het onderwijs of het bedrijfsleven straks door en door te kennen, maar wel dat ik er genoeg van weet om een goede keuze voor mijn verdere loopbaan te maken. Ik hoop dat Eerst de Klas brengt wat ik ervan verwacht. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in.

Over 5 jaar? Dat durf ik nog niet te zeggen. Het zou goed kunnen dat ik nog steeds in het onderwijs actief ben. Het is ook mogelijk dat ik dan iets totaal anders doe. Zoals gezegd, ik ga Eerst de Klas benutten om te kijken welke kant ik op wil. Misschien moet deze vraag me dus over twee jaar nog eens gesteld worden.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”