Dionne - 1985 - 2e tranche

MA opleiding: Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en Sociologie
Schoolvak: Maatschappijleer/Maatschappijwetenschappen

Eerst de Klas is een hele waardevolle ervaring geweest. Je leert veel over het onderwijs en het bedrijfsleven, maar toch in de eerste plaats veel over jezelf. Een klas vol pubers is een heldere spiegel; je leert snel wat wel en niet werkt als je voor zo’n groep gaat en dat geeft een kick. Ook van je mede-trainees leer je veel, je bent continu met elkaar aan het reflecteren en brengt elkaar verder in persoonlijk leiderschap. Het programma biedt je de kans om veel te zien en veel ervaringen op te doen. De ene dag sta je voor de klas, de andere dag werk je mee aan interessante projecten in het bedrijfsleven, in mijn geval aan een visie op duurzaam ondernemen bij de RET en het stimuleren van Het Nieuwe Werken bij ABN AMRO.

Ik gaf met veel plezier maatschappijleer en maatschappijwetenschappen op het Herbert Visserscollege in Nieuw Vennep. Na twee jaar met veel plezier in deze school te hebben gewerkt en veel waardevolle ervaringen op te hebben gedaan, kwam het moment om te kiezen. Ik had het goed naar mijn zin, maar ik wilde ook andere werelden verkennen en andere rollen proberen. Onderwijs als sector trekt me nog steeds. Ik werk nu mee aan een groot landelijk onderwijsprogramma, School aan Zet. Doel van dit programma is meerjarige landelijke onderwijsambities te vertalen naar eigen schoolbeleid. De ervaring om daadwerkelijk voor de klas gestaan te hebben zou ik voor geen goud willen missen. En wie weet wat de toekomst brengt, ik sluit niet uit de school ooit weer binnen te stappen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”