Wouter - 1983 - 2e tranche

MA opleiding: Biomedical Sciences
Schoolvak: Biologie en Mens & Natuur

Eerst de Klas is voor mij: werken met mensen, multidisciplinair en nieuwe dingen leren. Dat zijn drie aspecten die erg bij mij passen. Onderwijs en bedrijfsleven hebben al langere tijd mijn interesse gehad, en dit is een goede manier om beiden te combineren.

Ik verwacht dat ik me bij Eerst de Klas enorm zal ontwikkelen op verschillende gebieden. Dat je hard moet werken en veel uren maakt is een aspect dat absoluut bij dit project hoort. Ik zal in een snelteinvaart een hoop nieuwe dingen leren, zowel op didactisch, communicatief als op organisatorisch vlak. Daarnaast heb ik hoge verwachtingen van het leiderschapsprogramma. Het moge duidelijk zijn dat je heel veel dingen tegelijk moet kunnen om je hoofd boven water te houden in deze baan. Maar bovenal vind ik het nu al fantastisch om met mijn groep mede-trainees deze grote uitdaging aan te gaan, want we zullen elkaar zeker nodig hebben gedurende de komende twee jaar.

Over vijf jaar hoop ik ervaring opgedaan te hebben in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Ook ervaring opdoen in een leidingevende functie is een van mijn ambities. Ik denk dat ik altijd een band zal blijven houden met het onderwijs, en dat het leraarschap altijd mijn loopbaan zal blijven kruisen. Uiteindelijk hoop ik mij toe te leggen op coaching en het geven van trainingen.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”