Tanja - 1981 - 2e tranche

MA opleiding: Wijsbegeerte
Schoolvak: Filosofie

Mijn moeder, oma en overgrootmoeder gaven les en ik wist dus zeker dat ik nooit in het onderwijs zou belanden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Via via rolde ik in een baantje naast mijn studie, waarbij ik bijles en remedial teaching aan kinderen met leerproblemen gaf en dit deed ik inmiddels alweer meer dan zeven jaar, met veel plezier. De logische volgende stap na mijn afstuderen zou misschien een lerarenopleiding zijn, maar dit voelde als een keuze die ik niet bewust zou maken, eerder een keuze die me ‘overkomen’ was. Ik wil ook andere opties onderzoeken. Ik heb het altijd fijn gevonden meerdere werelden te combineren. Dit denk ik terug te vinden bij Eerst de Klas. Ik kan bij dit traject ervaring inzetten die ik reeds heb opgedaan, maar ik zal bovenal veel leren en mij breed kunnen oriënteren.

Ik verwacht dat dit project bijdraagt aan een toename van kennisoverdracht tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven en daarmee bijdraagt aan de totstandkoming van een effectieve en duurzame kennismaatschappij. De komende twee jaar zullen waarschijnlijk zeer uitdagend en ook zwaar zijn, maar ik verwacht dat het de inspanning meer dan waard zal zijn en dat alle deelnemers een grote ontwikkeling zullen doormaken.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”