Pieter - 1986 - 1e tranche

MA opleiding: International Business Administration
Schoolvak: Management & Organisatie en Economie

December 2012

Voor mij was Eerst de Klas een toevalstreffer. Ik had al vaak met de gedachte gespeeld om les te gaan geven op een middelbare school. Tegelijkertijd ontdekte ik tijdens mijn studie International Business Administration de wereld van het internationale bedrijfsleven. Interessante mensen ontmoeten, soms komend van de andere kant van de wereld, dynamische werkomgevingen en uitgedaagd worden in je persoonlijke ambities. Niet bepaald de eerste associaties die naar boven komen als je aan je eigen middelbare school terugdenkt, of wel?

Dat het wél anders kan bewijst Eerst de Klas. Mijn motivatiebrief voor het project was dan ook snel geschreven. EDK bood me namelijk de kans om die ene nieuwsgierigheid na te jagen én interessante mensen te ontmoeten én in een dynamische werkomgeving terecht te komen én uitgedaagd te worden mijn comfort zone te verlaten. Zo kwam het dat ik op een dag stond te surveilleren op het schoolplein en de dag erna op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag ontvangen werd. Slechts weinig werkomgevingen bieden deze dynamiek aan starters.

Intussen is die fantastische ervaring die EDK was alweer bijna twee jaar achter mij en kan ik zeggen dat het toeval een voltreffer heeft opgeleverd. Ik heb in de klas vele interessante dingen meegemaakt. Soms geweldig, soms minder, maar vast staat dat het onderwijs me heeft geraakt. Ik kom nog steeds veel bij scholen, niet als docent, maar als organisatieadviseur. In mijn werk, waar we iedere dag een bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs, heb ik volop profijt van mijn belevenissen tijdens Eerst de Klas.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”