Els - 1985 - 1e tranche

MA opleiding: Geneeskunde
Schoolvak: Biologie

Na mijn zesjarige studie wist ik zeker dat ik me niet verder wilde specialiseren binnen de geneeskunde. Naast geneeskunde heeft het onderwijs me altijd aangetrokken. Ik vind het geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen in de leeftijdsgroepen van de middelbare school. Al een aantal jaren geef ik leiding aan kinderen van elf tot vijftien bij scouting; ik vind het fantastisch om met deze kinderen bezig te zijn. Via Eerst de Klas kan ik een kijkje nemen binnen grote bedrijven, een kans die ik anders niet snel zou krijgen. Onderwijs en bedrijfsleven vind ik een interessante combinatie: ik denk dat ze veel van elkaar kunnen leren. Vandaar dat ik dolgraag wilde deelnemen.

In eerste instantie denk ik over vijf jaar nog in het onderwijs te werken. Enerzijds hoop ik als docent voor de klas te staan, omdat ik denk dat het belangrijk is goede docenten voor de klas te houden. Anderzijds lijkt me een coördineerde functie in het onderwijs ook zeer uitdagend. Andere opties wil ik zeker open houden, zoals een managementfunctie in de zorg. Het lijkt me interessant om alles wat ik tijdens de opleiding geneeskunde en dit project heb geleerd te kunnen combineren binnen één functie.  

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”