Koen - 1984 - 1e tranche

MA opleiding: Sociologie en Beleid & Organisatie
Schoolvak: Maatschappijleer

Ik ben erg enthousiast over het project. Ik was altijd al geïnteresseerd in het onderwijs en wilde na mijn afstuderen het onderwijs wel leren kennen. Maar het viel me zwaar om de lerarenopleiding te gaan doen en dan nog steeds rond te moeten komen van een beurs van 200 euro; die tijd als student had ik eigenlijk wel gehad. Eerst de Klas bood dus een gouden kans het onderwijs in een baanvariant te leren kennen, en daarnaast ook in het bedrijfsleven een leerzame ervaring op te doen.

Het fijne van het onderwijs is dat je mensen kunt enthousiasmeren en kennis kunt overbrengen. Maar er zijn best wat stoffige en sceptische mensen. Zo'n type wil ik nooit worden. Het leukst lijkt het me om twee of drie dagen per week in het onderwijs te combineren met twee of drie dagen binnen een overheid of het bedrijfsleven. Zo blijf je met beide benen in de maatschappij staan!

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”