Renée - 1983 - 1e tranche

MA opleiding: Geschiedenis
Schoolvak: Geschiedenis
 
Onderwijs kriebelde eigenlijk altijd al. In mijn studententijd heb ik veel kampen geleid voor kinderen van dertien tot zestien; een boeiende leeftijd waarmee ik goed overweg kan. In januari 2009 ben ik afgestudeerd en ben ik gaan werken in het bedrijfsleven. Dat vond ik leerzaam, heel leuk en spannend, maar toch twijfelde ik of niet alsnog de lerarenopleiding moest gaan doen. Ik kon niet kiezen tussen die twee. Ik besloot het werken toch door te zetten, een lerarenopleiding kon altijd nog wel… Tot iemand me attendeerde op de vacatures bij Eerst de Klas. Het leek me een prachtige kans. En die heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.
 
Over vijf jaar lijkt het me mooi om dan een functie te hebben die iets met beide doet. Misschien dat ik in een schoolse omgeving (universiteit of middelbare school) me bezig houd met de operationele zaken, of werk aan de professionalisering van andere docenten. Maar ik kan me ook een functie in het bedrijfsleven voorstellen waarbij ik werknemers coach en opleid.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”