Gitta - 1980 - 1e tranche

MA opleiding: Literary and Cultural Studies
Schoolvak: Culturele & Kunstzinnige Vorming en Nederlands
 
In de zomer zag ik, al surfend door overheidswebsites, de website van Eerst de Klas en toen ging er heel hard een belletje rinkelen. Al langer had ik het gevoel dat ik na mijn studie iets wilde doen wat meer maatschappelijk geëngageerd is. En onderwijs is echt zoiets waarover iedereen wel een mening lijkt te hebben. Die kritiek is maar al te vaak gewoon commentaar vanaf de zijlijn. Er zijn vrij weinig mensen die zeggen: ‘oké, ik ga er wat aan doen’. Het prettige van Eerst de Klas is dat het geen definitieve keuze is. De komende twee jaar stort ik me vol op het project en zo kan ik proeven of het onderwijs iets voor mij is. En toch kan ik direct al mijn steentje bijdragen, iets wat ik heel belangrijk vind.
 
Ik zie mezelf nog wel blijven plakken in het onderwijs. Maar dan wel het nieuwe onderwijs. Nu staat een school wat buiten de samenleving. Er lijkt een drempel te liggen, die er niet hoeft te zijn. Misschien heb ik wel managementtaken. In ieder geval wil ik een functie waarin ik bezig kan zijn met meer contact met de samenleving, op school of elders. Of allebei.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”