Take - 1978 - 1e tranche

MA opleiding: Algemene Cultuurwetenschappen
Schoolvak: Nederlands
 
De selectie van Eerst de Klas is behoorlijk zwaar: je wordt flink doorgelicht in het selectietraject. Ik zit er helemaal op mijn plek, we vormen een ontzettend leuke en gevarieerde groep. We worden erg gestimuleerd en goed gefaciliteerd. Men gelooft in ons en we krijgen veel vertrouwen, waardoor je zelf ook gaat geloven dat je het kunt. Dat is voor mij ook direct toepasbaar bij het lesgeven: als mensen in je geloven, kun je veel meer!
 
Ik denk dat ik over vijf jaar nog in het onderwijs zit, maar ik weet nog niet of dat alleen in de functie van docent zal zijn of (ook) meer besturend. Ik zou het onderwijs verder graag willen combineren met een bestuursfunctie bij een culturele instelling. Ook voor de culturele sector is mijn ervaring van Eerst de Klas heel nuttig. Je hebt er eigenlijk altijd te maken met de aanvraag van subsidies en die zijn steeds vaker gekoppeld aan het kunnen bereiken van jongeren. Ik denk dat mijn pedagogische bagage dan goed van pas komt. Door Eerst de Klas doe ik bovendien ervaring op in het bedrijfsleven, die ik goed kan gebruiken, want bedrijven vormen ook een belangrijke geldstroom voor culturele instellingen. Het geheel vormt dus een mooie drietrapsraket.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”