Sef - 1986 - 1e tranche

MA opleiding: Natuur- en sterrenkunde
Schoolvak: Natuurkunde

December 2012

Tijdens het laatste jaar van mijn studie natuur- en sterrenkunde hoorde ik van Eerst de Klas. Ik wist direct dat dit iets voor mij was. Ik had al eerder interesse om het onderwijs in te gaan, maar had niet voor een Educatie Master gekozen, omdat het dan zo definitief voelde.
 
Eerst de Klas was daarom voor mij echt een uitkomst. Anderhalf jaar lang ervaring opdoen in het onderwijs, tegelijkertijd mijn lesbevoegdheid behalen én een uitdagend leiderschapsprogramma doorlopen. Dit laatste maakte het mogelijk om naast onderwijs ook andere opties open te houden.
 
Na Eerst de Klas heb ik alles op een rijtje gezet en besloten dat het bedrijfsleven me op dat moment meer aansprak dan het onderwijs. Ik wilde me graag inzetten voor duurzaamheid en daarbij zowel mijn natuurkundige achtergrond, als mijn ervaringen van Eerst de Klas inzetten.
 
Zo ben ik bij Attero terecht gekomen, een bedrijf dat onder andere 40% van het Nederlands huishoudelijk en GFT afval verwerkt. En hiermee duurzame energie opwekt, biogas produceert en afval recyclet. Hier ga ik als trainee “Duurzaam Leidinggeven” verder met twee thema’s van Eerst de Klas: Duurzaamheid en Leiderschap.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”