Brenda - 1984 - 1e tranche

MA opleiding: Geschiedenis
Schoolvak: Geschiedenis  

Februari 2013

Toen ik met de afronding van mijn studie bezig was twijfelde ik behoorlijk over mijn toekomst. Ik wilde ervaren hoe het zou zijn om in het onderwijs werken, maar de wetenschappelijke wereld trok me ook erg aan. Daarnaast was ik benieuwd wat het bedrijfsleven te bieden had. Toen ik hoorde van de combinatie tussen onderwijs en bedrijfsleven bij Eerst de Klas, was mijn interesse meteen gewekt.

Door de combinatie onderwijs - bedrijfsleven heb ik veel mensen ontmoet met zeer uiteenlopende achtergronden en ideeën. Van hen leerde ik over lesgeven, de arbeidsmarkt, menselijk gedrag en leiderschap, maar door hen raakte ik ook geïnspireerd te onderzoeken wat mijn eigen drijfveren en kwaliteiten waren. Daarnaast heeft de samenwerking en interactie met de andere trainees me erg verrijkt.

Tijdens het traineeship merkte ik dat ik de afwisseling die het programma ons bood erg op prijs stelde. Een full time baan in het onderwijs leek me wat benauwend, al beviel het lesgeven me goed. Na Eerst de Klas ben ik mijn ervaring in het onderwijs gaan verbreden bij verschillende organisaties. Zo ben ik naast geschiedenis ook Nederlands gaan geven, niet alleen aan middelbare scholieren maar ook aan volwassen allochtonen. Vorig jaar heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel zodat ik als zelfstandige diverse onderwijs- en trainingsactiviteiten kan verzorgen. Ik blijf in de toekomst zeker lesgeven maar ik vind het ook belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Mijn onderwijsrepertoire zal zich dus nog wel wat gaan uitbreiden of verdiepen, al naar gelang de wind waait.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”