Ragna - 1983 - 1e tranche

MA opleiding: Child and Education Studies & Geschiedenis
Schoolvak: Geschiedenis en maatschappijleer

Tijdens mijn studie geschiedenis heb ik drie maanden meegelopen op een middelbare school om te kunnen bepalen of het leraarschap iets voor mij zou zijn. Dit bleek het geval, maar ook Human Resource Development, het professionaliseren van werknemers, trekt me zeer. Daarvoor heb ik ook een opleiding gevolgd en tijdens het afsluitende gesprek vertelde mijn begeleider over het project Eerst de Klas en dat haar dat echt iets voor mij leek. Eerst de Klas kwam dus exact op het juiste moment voorbij en alles wat ik ambieer komt erin samen.

Ik hoop dat ik over vijf jaar echt feeling heb gekregen met het vak leraar, want het bestaat natuurlijk uit zoveel meer dan alleen presentaties geven aan een groep. Of het uiteindelijk het onderwijs wordt of het bedrijfsleven weet ik nog niet, maar zelf heb ik ervaren, dat de docenten die hun werk in het onderwijs combineren met een baan in het bedrijfsleven echt meerwaarde hebben. In ieder geval wil ik over vijf jaar het gevoel hebben dat ik mijzelf flink heb ontwikkeld.

“Door de diversiteit binnen het programma van Eerst de Klas denk ik mij breed te kunnen ontwikkelen. Ik verheug mij op twee volle jaren van zelfontplooiing met een steile leercurve.”